YOZGAT / AKDAĞMADENİ - Sazlıdere Ortaokulu

Haz

‘’LEARNING WITH GAMES IS FUN ‘’ isimli e Twinning projemizin sonuna geldik . Öğrencilerimize katılım belgelerini verdik.

Oyunun çocuğu gerçek hayata hazırlayan bir araç olduğu fikrinden hareketle Ocak ayında yola çıktığımız projemizin sonuna geldik. Projemizde Portekiz, Litvanya, Romanya, Bulgaristan, Ürdün ve Gürcistan ülkeleri de yer aldı. Projemiz ilkokul 3.sınıf öğrencileri ile yürütüldü.

Projemizin sonunda öğrenciler;

1.STEM çalışmaları sayesinde akranları ile işbirliği içinde çalışmayı öğrendi.

2.Bireysel ve takım halinde hareket etme becerisi kazandı.

3.Farklı şehir ve ülkelerden arkadaşlarla tanışarak sosyalleşme ve kendini yabancı dilde ifade etme becerileri kazandı.

4.Web 2.0 araçları ile tanıştı ve öğrenmeyi eğlenceli hale getirdi.

Projeyi yürüten okulumuz İngilizce Öğretmeni Kübra ŞAHİN’e teşekkür ederiz. Proje sonunda katılım belgelerimiz öğrencilerimize Okul Müdürümüz sn.Mutlu BATMAZ tarafından verildi.

May

Okulumuzda yürütülen yabancı ortaklı e Twinning projesi için proje ortaklarımızla birlikte "Fairytale" şarkısını ve diğer iki şarkıyı seslendirdik. Şarkıların temalarına uygun çizimler yaptık ve web 2.0 araçlarını kullandık .

Bu proje de öğrenciler şarkılar aracılığıyla hem yeni kelimeler öğrendi hem de kelimeleri doğru telaffuz etmeyi öğrendi. Proje boyunca tanıştığı ortak okuldan öğrencilerle de iletişim ve işbirliğinde olarak kendilerini hedef dilde ifade ettiler.

Çalışmalara öncülük eden İngilizce öğretmenimiz Kübra ŞAHİN'e ve projede yer alan 7.sınıf öğrencilerimize çok teşekkür ederiz

May

The Power of Repetition adlı projemizin final ürünü Web 2 araçlarından storyjumper ile yapıldı. Öğrencilerimizin hazırladığı etkinliklerle dolduruldu.

Türkçe Öğretmenimiz Betül SARIKAYA rehberliğinde katılım sağladığımız proje de aktif şekilde rol alan öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Final ürünüzün linki aşağıda yer almaktadır.

May

Sazlıdere Ortaokulu olarak İngilizce öğretmenimiz Kübra ŞAHİN rehberliğinde "CULTURAL ENVOYS" isimli e Twinning projesine Şubat ayında katılmış bulunmaktayız ve Haziran ayında projemizi sonlandıracağız.

Romanya ile kuruculuğunu yaptığımız projemizde 6 farklı  okul ile çalışmaktayız.

Projemizin amacı;

Yaşadığımız bölgenin kültürünü tanıtmak ve farklı kültürleri tanımak.

Yasadığımız bölgenin tarihi ve doğal güzelliklerini, yemek kültürünü, müzik ve dans kültürünü web2.0 araçlarını kullanarak tanıtmaktır.

Ayni zamanda projemizde öğrencilerin dijital ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.

Okulumuzda, Türkçe öğretmeni Betül Sarıkaya'nın proje ortağı olduğu

"The Power of Repetition" adlı proje uygulanmaktadır.

İkinci dönem başlayan proje

Mayıs ayında final ürününü hazırlayıp sonlanacaktır.

Kas

Okulumuz Öğretmenlerinden Mustafa BİLEN ve Yasin SEVEN ile öğrencilerimiz tarafından hazırlanan anma programını gerçekleştirdik.

Bu güzel program için öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Sazlıdere Ortaokulu olarak İngilizce öğretmenimiz Kübra ŞAHİN rehberliğinde "INVOLVE ME AND I LEARN" isimli e Twinning projesine Şubat ayında kabul edilmiş ve başlamış bulunmaktayız. 10 farklı şehirden 10 farklı öğretmenin yer aldığı bu proje Mayıs ayına kadar sürecektir. Projemizin hedefi Web 2.0 araçlarının öğrenciler tarafından tanınması ve bu araçları kullanarak öğrencilerin etkinlikler yapmasıdır ayrıca öğrencilerin yabancı dil becerilerinin geliştirilmesi de hedeflenmektedir. Projemizde öğrencilerimiz dil becerilerini oyunlarla ve Web 2.0 araçlarıyla geliştireceklerdir.

Projemizde öğrencilerimiz yaparak-yaşayarak öğreniyorlar. Şubat ayından itibaren kamu binaları maketlerini yapan öğrencilerimiz hem konu ile ilgili kelimeleri öğreniyorlar, hem de oluşturulan nesneler "realia" aracılığıyla gerçek yaşam ile dil öğrenimi arasında bağlantı kurma fırsatı elde ediyorlar. Öğrendikleri kelimeleri çeşitli web2 araçları ile de tekrar ederek kalıcı hale getiriyorlar. Nisan ayında yapılması hedeflenen final ürünü sergimizi de gerçekleştirdik ve projede emeği geçen öğrencilerimize ise katılım sertifikaları Okul Müdürümüz Sn.Mutlu BATMAZ tarafından takdim edildi.

Projemiz okulumuza hayırlı olsun.